Skift diamanten ud med en ædelsten i forlovelsesringen

Oprettet d.

En forlovelsesring har typisk en skinnende diamant, men nu vinder en ny trend frem. Vi er ikke længere bundet af de traditionelle normer, og selv om vi gerne vil følge traditionerne, vil vi også gerne give traditionerne et twist og mange udskifter derfor diamanten med en ædelsten. 

Der findes mange forskellige typer af ædelsten. Nedenfor beskrives nogle af de flotte ædelsten der findes. Hver måned har sin sten. Diamanten er for april måned, men du kan se her nedenfor hvilken sten, der hører til hvilken måned. 
 

Akvamarin

AKVAMARIN hører til marts måned

Akvamarin betyder havvand på latin og stenen er en variant af ædelstenen beryl. Akvamariner med en dyb, mørkeblå farve er de mest dyrebare. Stenen er sprød og følsom over for tryk. Akvamarin udvindes primært i Brasilien.

 

 

Ametyst

AMETYST hører til februar måned

Ametysten er en lilla mineralkvarts. Ordet ametyst stammer fra det græske amethystos og betyder "ikke beruset". Ametysten har historisk set symboliseret kyskhed og renhed - og har derfor fået en fremtrædende rolle inden for det katolske præsteskab. Ametysten findes blandt andet i Brasilien, på Madagaskar og i Uruguay. De bedste sten får en facetteslibning, øvrige tumbles og bearbejdes til kunstneriske genstande.

 

Her er vores bud på ringe med ametyster, som du kan bruge som forlovelsesringe.

 

 

 

  

 

Citrin

CITRIN hører til november måned

Citrin er en gul kvartssten. Den er, ligesom andre ædelsten i kvartsfamilien, relativt modstandsdygtig overfor stød og slag. Stenen findes blandt andet i Brasilien,på Madagaskar og i USA.

 

Her er vores bud på en ring med citrin, som du kan bruge som forlovelsesring.

 

Granat

GRANAT hører til Januar måned 

Granat har ofte en rødbrun nuance og ligner rubinen. Den er god væsentlig billigere. Navnet betyder korn, muligvis på grund af at den ligner granatæblets røde blomster, selvom Granat også findes i andre farver.

 

Her er vores bud på en ring med granat, som du kan bruge som forlovelsesring.

 

Jade

JADE

Jade, eller lændesten som den nogle gange kaldes. Navnets oprindelse stammer fra de gamle skikke, hvor man mente at stenen beskyttede mod, og kurerede, nyresmerter. Stenen er almindelig i Kina og findes i flere farver.

 

Kvarts

KVARTS

Kvarts betyder hård og er et samlet begreb for en gruppe ædelsten, hvor agater, ametyster, citriner og røgkvarts indgår. Mineralet består af siliciumdioxid.

 

Månesten

MÅNESTEN

Månesten består af kalifeldspat og har en måneskinslignende hvid-skimrende lustre. Stenen er følsom overfor tryk og slag. Månesten brydes blandt andet på Sri Lanka, i Brasilien, Indien og på Madagaskar.

 

Her er vores bud på ringe med månesten, som du kan bruge som forlovelsesringe.

   

 

Onyks

ONYX

Onyxen er en sort sten, der kan have strejf af hvidt i sig. Navnet onyks stammer fra det græske sprog og betyder fingernegl, formentlig på grund af at den er let transparent.

 

Her er vores bud på en ring med onyx, som du kan bruge som forlovelsesring.

 

 

 

Opal

OPAL

Opal findes i forskellige varianter så som sort, hvid og ildopal. Sandsynligvis stammer navnet fra sanskrits ord "upala", der betyder værdifuld sten. Opalen er følsom overfor både tryk og stød samt kosmetik, sæbe og andre rengøringsprodukter. De sorte og hvide opaler findes primært i Australien og Brasilien. Ildopalen findes i Mexico.

 

Peridot

PERIDOT hører til August måned

Ordet kommer af det græske ”peridot” som betyder vag eller usikker. Det er en af de få ædelsten som kun kommer i én farve- grøn med et islæt af guld. Farven opstår på grund af små mængder af jernpartikler i stenen og afhængig af mængden af jern varierer stenens farve. Peridot findes fortrinsvis i Burma, Pakistan og USA.

 

Her er vores bud på en ring med peridot, som du kan bruge som forlovelsesring.

 

.

Rubin

RUBIN hører til juli måned

Rubin er en af de mest almindelige ædelsten i smykkebranchen. Den har en rød farve og er en variant af mineralet korund. Råsten af rubin virker ofte matte og fedtede. En færdigslebet rubin har derimod en imponerende brillance, der næsten måler sig med diamantens. Rubinen er en hård ædelsten som bland andet er at finde i Afghanistan, Tanzania, Vietnam, Thailand og Kenya.

 

Her er vores bud på ringe med rubiner, som du kan bruge som forlovelsesringe.

 

  

 

Safir

SAFIR hører til september måned

Safir en variant af mineralet korund og findes i forskellige farver. Blå er den mest almindelige farve og selve ordet safir betyder netop blå. Sammen med rubin er safir det hårdeste mineral efter diamanten.

 

Her er vores bud på ringe med safirer, som du kan bruge som forlovelsesringe.

 

   

 

Smaragd

SMARAGD hører til maj måned

Smaragd er en beryl og navnet betyder grøn sten. Den er den dyreste sten inden for berylgruppen og meget populær som smykkesten. Smaragd finder man blandt andet i Colombia, men også i Zambia, Afghanistan, Brasilien, Pakistan, Rusland og Zimbabwe.

 

Her er vores bud på en ring med smaragd, som du kan bruge som forlovelsesring.

 

Topas

TOPAS hører til december måned.

Topasen findes i forskellige farver men ses oftest i rosa, gul eller blå. De mest værdifulde topaser er de rosa og rød-orange. Stenen findes blandt andet i Australien, Brasilien, Mexico, Namibia, Sri Lanka og Nigeria.

 

Her er vores bud på en ring med topas, som du kan bruge som forlovelsesring.

 

 

Turkis

TURKIS

Turkis betyder tyrkisk sten og har givet navn til den blågrønne farve der netop hedder turkis. Rene turkiser er meget sjældne, oftest gennemskæres de af mørke streif af andre mineraler. Turkiser er følsomme overfor rengøringsmidler. Smykker med disse sten bør derfor tages af når man vasker hænder. Turkis blev tidligere udvundet i Iran. I dag kommer de fleste turkiser fra USA, Kina, Australien, Chile og Mexico.

 

Turmalin

TURMALIN hører til oktober måned

Turmalin er en slags krystal og findes i mange forskellige farver. Nogle gange har en sten flere farver i sig. Navnet turmalin betyder netop flerfarvet sten og den udvindes primært i Brasilien.

 

Her er vores bud på en ring med turmalin, som du kan bruge som forlovelsesring.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar