HC Andersens Jul - en jul i børnehøjde med papirklip og mange gode mange minder
  • Fri fragt over 399.- & 30 dages returret
  • Flest brands & Lansdækkende bytteservice
  • Top service og lynhurtig levering
Søg
Kundeservice: 55 7373 75

HC. Andersens Jul

Oprettet d.

Jul i HC. Andersens tid var noget helt særligt. Julen optræder i mange af digterens eventyr og papirklip, og julen var en meget stemningsfuld tid for HC. Andersen.

Det klippede og flettede julehjerte er faktisk lavet af HC. Andersen og menes at være verdens første. Det skulle være fra 1862 og være givet som gave til H.C. Ørsteds yngste datter Mathilde. Det vides ikke med bestemthed om det var julepynt til at hænge på juletræet, da der ikke var hank på det. Julehjertet var lavet i gule og grønne farver. Først fra 1870´erne findes der flettede julehjerter til at hænge på juletræet. 

HC. Andersen elskede julen med alle dens skikke og traditioner. Ofte tilbragte han højtiden på herregården Holsteinborg, hvor værterne lod ham pynte juletræet med sine egne dekorative, stiliserede og forfinede papirklip, papirdukker og flag. HC. Andersen skrev i et af hans breve til B.C. Ingemann; "Orglet spiller, samlesangen lyder, her er så julefestligt, i aftes var der stor barneglæde og de små var lykkelige ved juletræet og dets herligheder". Når HC. Andersen fortalte om julen fra sin barndom var det også med julelys i øjnene. Selvom stuen var lille og at han ikke havde et juletræ, så oplevede han det som den rigeste jul og grøden, gåsen og æbleskiverne manglede aldrig. 

HC. Andersens jul afspejler sig i julekollektionen fra Nordahl, som har brugt HC. Andersens eventyr og papirklip som inspiration til deres produkter. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar